За първи път американски щат ще забрани на тийнейджъритеи децата да

...
За първи път американски щат ще забрани на тийнейджъритеи децата да
Коментари Харесай

За първи път вечерен час и лимит за социалните мрежи за деца

За първи път американски щат ще забрани на тийнейджъритеи децата да употребяват непозволено обществените мрежи като се базира на вредите от тях. Това е щатът Юта, който към този момент ще изисква от фирмите, ръководещи обществени медии, родителско съгласие децата да употребяват мобилните приложения, в случай че нямат навършени 18 години.

Губернаторът на щата е подписал двете огромни ограничения за отбрана на младежите. Ограниченията ще дават на родителите цялостен достъп до профилите на децата им, в това число изявления и персонални известия. Родителите ще би трябвало категорично да изпращат единодушието си децата им да имат профили в Instagram, TikTok и Фейсбук. Приемането на законопроектите в Юта съответствува с тежкото чуване в Конгреса на основния изпълнителен шеф на TikTok Шоу Зи Чу.

Социалните мрежи – новата дрога за младите

Този ход идва на фона на нараснала угриженост за това по какъв начин обществените мрежи въздействат на психологичното здраве на децата.

Ограничаващите законопроекти плануват вечерен час за обществените медии, като приложенията се блокират автоматизирано в сред 22:30 и 06:30 за деца. Съгласно законодателството, фирмите за обществени медии към този момент няма да могат да събират данни на деца или да им оферират реклами.

Двата законопроекта са предопределени да улеснят предприемането на правни дейности против фирмите за обществени медии и ще влязат в действие на 1 март 2024 година

Губернаторът от Републиканската партия Спенсър Кокс написа в Twitter: „ Вече не разрешаваме на фирмите за обществени медии да вредят на психологичното здраве на нашите младежи. Като водачи и техни родители ние носим отговорност да защитим нашите младежи. “

Групата за отбрана на децата Commons Sense Media приветства хода на губернатора да ограничи някои от най-пристрастяващите функционалности на обществените медии, наричайки го „ голяма победа за децата и фамилиите в Юта “.

Подобни ограничения се обмислят в още 4 други щата, отпред с Републиканската партия - Арканзас, Тексас, Охайо и Луизиана, както и Ню Джърси, който е ръководен от губернатор от Демократическата партия.

В речта си за единството на народа през февруари президентът Джо Байдън прикани за закони, които не разрешават на софтуерните компании да събират данни за деца. Миналата година Калифорния одобри личен щатски закон за данните на децата.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР